AROMATERÁPIÁS VETŐKÁRTYA

A Testre szabott illatok nevű aromaterápiás vetőkártya egy különleges útitárs. Lapjain megelevenednek az egyes aromás növények, és illataik, melyek személyre szabott üzeneteikkel megadják a válaszokat a kérdéseinkre. A cikkből kiderül, miképpen használhatjuk a vetőkártyát, és a kártyákon található információkat, melyek még több ismerettel szolgálnak az illatok iránti érdeklődőknek. Az alapcsomag eredeti 2x44 kártyája, mára már kiegészült tizenkét újabb kártyával és azok leírásával, vagyis összesen 2x56 kártyát tartalmaz.

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

Az igényes dobozban két pakli kártya található. Az egyik csomagban az adott illatot adó növény, vagy növényi rész kalligrafikus rajza, latin neve, és hétköznapi neve látható, illetve az adott illathoz tartozó elvont főnév, mely jellemző a növényre. Így a babér kártyán az ihlet szó olvasható. A kártyán még egy színkód is jelzi oldalt, hogy a növény mely része adja az adott illóolajat, tehát a levelek, a magok, a fás részek, a virágok, vagy éppen a gyümölcsök, termések. A másik kártyacsomag az előbbi párja, melyen megtalálhatjuk, hogy az adott illat melyik csakrához, a parfümériában pedig melyik jegyhez tartozik, továbbá elolvashatjuk az illóolaj terápiás hatásait is. Természetesen ebben a csomagban található kártyákon az adott illathoz tartozó üzenet, válasz is rajta van, tehát magyarázatot kaphatunk, például a babérnál maradva, hogy miért éppen az ihletet jelenti ez az illóolaj. Az üzenetek személyes hangvételűek, és tanácsaikkal pozitív megerősítéseikkel holisztikus módon a lelki egészségünket táplálják.

MIRE JÓ?

Az illatos kártyákat többféleképpen és több mindenre használhatjuk. Elmélyíthetjük ismereteinket az illóolajok világában az egyes növényekkel kapcsolatban. Használhatjuk parfümök összeállításához, vagy bizonyos keverékek megkomponálásához egyaránt, illetve bizonyos egyéb terápiák, kezelések mellett is használhatjuk, segítve a terápiára hangolódást, kiegészítve, színesítve a kezelést. Ezen túlmenően a tartothoz hasonlóan kártyavetésre is használhatjuk a kártyákat.   

ÍGY MŰKÖDIK

A kártya vetése előtt érdemes pár percet magunkra szánni, a telefont, rádiót kikapcsolni és elcsendesedni. A meghitt csendben megérkeznek bensőnkből a minket foglalkoztató kérdések, melyekre szeretnénk választ kapni. Általában egy konkrét kérdésre egy kártyát szoktunk húzni. A másik módszer pedig az, amikor egyszerre három kártyát húzunk ki, az első a múltat, a második a jelent, a harmadik pedig a jövőt jelképezi, és az üzenetek is ezekre vonatkoznak. Természetesen ezen módozatok csupán ajánlások, mi magunk is kidolgozhatjuk a kártyákkal saját módszerünk.

EGY KÁRTYA, MELY MIND A HAT ÉRZÉKRE HAT

Végezetül két idézet azoktól, akik már használják a kártyákat:

„Amikor a kezembe veszem a lapokat, és összekeverem azokat, jó érzés önt el. Szeretem hallgatni a kártyák neszezését. Hiába, jófajta papírra nyomtatták ki őket, nem olyanra, amely elhajlik, vagy könnyedén betörik. Siklanak a lapok a kezeim között, légiesen könnyűek, nem ragadnak össze. Tehát jól esnek a tapintásnak. Aztán rájuk nézni is csupa gyönyörűség. Igényes rajzolat, halvány, kidolgozott vonalak, határozottan jól esnek a szemnek. Nem utolsó sorban kellemesek a fülnek. Ha jobban figyelek, azt is hallani vélem, ahogyan halkan duruzsolni kezdenek a kártyák. Végül pedig, ahogyan megfordítom a lapokat, az illatokat, és az ízeket is érzem már, eltöltenek, betöltik a lelkem, elérnek teljesen. Majdnem minden nap használom a kártyákat, valójában egy kártya kihúzásával indul a reggelem. A nap folyamán memorizálom az adott illatot, és igyekszem a kártyán olvasott üzenet belsővé tételére. Nagy szavak nélkül, mára már nem tudom elképzelni az életem az illóolajok és a kártyák nélkül…”

Gabriellla

Budapest

„Rendkívül hasznosnak találom a kártyákat és szinte minden nap használom őket. Jó érzés ezzel kezdeni a napot, megillatozni az aznapi  olajat és elolvasni, hogy mire is lehet használni és hogyan hat a lelkiállapotomra. Eddig mindig pontosan beletalált.”

Adrienn

Budapest

A kártyákon szereplő növények illusztrációit Mihály Puskás Brigitta készítette sok-sok munkával és szeretettel.
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
AROMA BOTANICA

© 2020 Aroma Botanica

0