top of page

TESTRE SZABOTT ILLATOK

AROMATERÁPIÁS VETŐKÁRTYA

testre szabott illatok valaszto.png

A Testre szabott illatok nevű aromaterápiás vetőkártya egy különleges útitárs. Lapjain megelevenednek az egyes aromás növények, és illataik, melyek személyre szabott üzeneteikkel megadják a válaszokat a kérdéseinkre. A cikkből kiderül, miképpen használhatjuk a vetőkártyát, és a kártyákon található információkat, melyek még több ismerettel szolgálnak az illatok iránti érdeklődőknek.

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

Az igényes dobozban egy pakli kártya (56 kártya) található, melyen az adott illatot adó növény, vagy növényi rész kalligrafikus rajza, latin neve, és hétköznapi neve látható, illetve az adott illóolajhoz tartozó üzenet (vagy kulcsszó), mely jellemző a növényre. Így például a babér kártyáján az 'IHLET' szó olvasható. A kártyán még egy színkód is jelzi oldalt, hogy a növény mely része adja az adott illóolajat, tehát a levelek, a magok, a fás részek, a virágok, vagy éppen a gyümölcsök, termések. A dobozban található kézikönyvben az úgynevezett "olvasatokat', vagyis a növények üzeneteit találja - itt magyarázatot kaphatunk, például a babérnál maradva, hogy miért éppen az ihletet jelenti ez az illóolaj. Az üzenetek személyes hangvételűek, és tanácsaikkal pozitív megerősítéseikkel holisztikus módon a lelki egészségünket táplálják.

Emellett a negyedik, áttodlgozott kiadásban rengeteg hasznos információ is helyet kapott: az adott illóolaj mely csakrához köthető, az egyes dóshákra hogyan hathat, a parfümériában melyik illatjegyhez tartozik, az Öt elem tanában mely elemhez köthető, a Hagyományos Kínai Orvosláshoz hogyan kapcsolódik, mely planéta vezérli, illetve, hogy mely ásvánnyal lehet szimbolikus kapcsolata.

wallpaper-up-petitgrain_edited.jpg

MIRE JÓ?

Az aromaterápiás vetőkártyákat többféleképpen és több mindenre használhatjuk. Elmélyíthetjük ismereteinket az illóolajok világában az egyes növényekkel kapcsolatban. Használhatjuk parfümök összeállításához, vagy bizonyos keverékek megkomponálásához egyaránt, illetve bizonyos egyéb terápiák, kezelések mellett is használhatjuk, segítve a terápiára hangolódást, kiegészítve, színesítve a kezelést. Ezen túlmenően a tartothoz hasonlóan kártyavetésre is használhatjuk a kártyákat.   

ÍGY MŰKÖDIK

A kártya vetése előtt érdemes pár percet magunkra szánni, a telefont, rádiót kikapcsolni és elcsendesedni. A meghitt csendben megérkeznek bensőnkből a minket foglalkoztató kérdések, melyekre szeretnénk választ kapni. Általában egy konkrét kérdésre egy kártyát szoktunk húzni. Egy másik módszer, amikor egyszerre három kártyát húzunk ki: az első a múltat, a második a jelent, a harmadik pedig a jövőt jelképezi, és az üzenetek is ezekre vonatkoznak. Természetesen ezen módozatok csupán ajánlások, mi magunk is kidolgozhatjuk a kártyákkal saját módszerünk.

A megújult, negyedik kiadásban a már megszokot alapvetések (egylapos és háromlapos) mellett egy új vetési módszert is megtalál. Ez az 'Évgyűrűk' vetés.

ÉVGYŰRŰK VETÉS

Az évgyűrűk vetés afféle labirintus, amely elvezet egy adott érzés gyökereinek megfejtéséhez. A miértek labirintusa... Gyakran nehéz megmagyarázni, hogy miért és miként is érezzük amit érzünk. Egyszerűen csak érezzük azt. Ez azért is lehet, mert az érzés tulajdonságai az idővel megváltoznak. Például, mérgesek vagyunk, mert társunk megcsalt bennünket. Ráadásul a magány, a bizalmatlanság és a féltékenység érzése is uralkodik rajtunk. Milyen is ez az érzés? Olyan, mint egy koktél, amely összetevőit jól összerázták és rendesen megkeverték.

evgyuruk-HU-2020.gif

EGY KÁRTYA, MELY MIND A HAT ÉRZÉKRE HAT

Végezetül két idézet azoktól, akik már használják a kártyákat:

„Amikor a kezembe veszem a lapokat, és összekeverem azokat, jó érzés önt el. Szeretem hallgatni a kártyák neszezését. Hiába, jófajta papírra nyomtatták ki őket, nem olyanra, amely elhajlik, vagy könnyedén betörik. Siklanak a lapok a kezeim között, légiesen könnyűek, nem ragadnak össze. Tehát jól esnek a tapintásnak. Aztán rájuk nézni is csupa gyönyörűség. Igényes rajzolat, halvány, kidolgozott vonalak, határozottan jól esnek a szemnek. Nem utolsó sorban kellemesek a fülnek. Ha jobban figyelek, azt is hallani vélem, ahogyan halkan duruzsolni kezdenek a kártyák. Végül pedig, ahogyan megfordítom a lapokat, az illatokat, és az ízeket is érzem már, eltöltenek, betöltik a lelkem, elérnek teljesen. Majdnem minden nap használom a kártyákat, valójában egy kártya kihúzásával indul a reggelem. A nap folyamán memorizálom az adott illatot, és igyekszem a kártyán olvasott üzenet belsővé tételére. Nagy szavak nélkül, mára már nem tudom elképzelni az életem az illóolajok és a kártyák nélkül…”

Gabriellla

Budapest

„Rendkívül hasznosnak találom a kártyákat és szinte minden nap használom őket. Jó érzés ezzel kezdeni a napot, megillatozni az aznapi  olajat és elolvasni, hogy mire is lehet használni és hogyan hat a lelkiállapotomra. Eddig mindig pontosan beletalált.”

Adrienn

Budapest

A kártyákon szereplő növények illusztrációit Mihály Puskás Brigitta, a grafikai munkákat
Nachtmann Brigitta készítette sok-sok munkával és szeretettel.
bottom of page