• White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
AROMA BOTANICA

© 2019 Aroma Botanica

Anyaiskolánk a New York Institute of Aromatic Studies. Az eredeti iskolát, amely az East-West School for Herbal and Aromatic Studies, majd The School for Aromatic Studies nevet viselte Jade Shutes amerikai aromaterapeuta, a NAHA (National Association of Holistic Aromatherapy) korábbi többszörös elnöke alapította 1990-ben. Jelenleg az iskolát Jade és egy korábbi tanítványa Amy Galper aromaterapeuta, a NAHA New York-i igazgatója közösen vezetik, oktatóink soraiban számos, nemzetközileg elismert szakembert üdvözölhetnek.

Az iskola alapítói és oktatói hiszik, hogy az aromaterápia tulajdonképpen kapcsolatokat testesít meg. Kapcsolatunkat az illóolajos növényekkel, az azokból kivont illóolajokkal és egyéb kivonatokkal, és teljes egészében pedig a természettel. Ennek feltétele, hogy önmagunkkal, terveinkkel és álmainkkal, valamint a minket körbevevő közösséggel is kiegyensúlyozott kapcsolatot építsünk ki. Az aromaterápia nem csupán a tudományból táplálkozik, hanem az ember évezredes tapasztalatait is magába foglalja. A kettő ötvözete, megfelelő kezekben és elkötelezettséggel művészetté varázsolhatja e szelíd gyógymódot.

Szerencsésnek mondhatom magam mert hosszú, és számos foglalkozásban eltöltött idő után olyan dolgot csinálhatok, amely életem passziója lett. Tudattalanul de az élet valószínűleg a megfelelő időben vezetett oda, hogy aromaterápiával foglalkozzak. Az illóolajok életem és családom mindennapjainak részét képezik. A tudás megszerzésével másoknak is segíthetek egy teljesebb élet elérésében, úgy, ahogy mások segítettek nekem. Egy régi álmom vált valóra.

Hollódi

       Gergely

2008-ban szereztem meg gyógymasszőri diplomámat a Seattle-i Cortiva Intézetben, ugyanebben az évben fejeztem be a már korábban elkezdett aromaterápiás mestervizsgámat a Jade Shutes által fémjelzett East-West Shool for Herbal and Aromatic Studies iskolában, amely több, mint 400 órányi ismeretanyagot ölelt fel. Itthon elvégeztem a fitoterápiát így e további megszerzett tudással komplex képet alkothatok a növények és a belőlük kivont illóolajok, abszolútok és egyéb kivonatok jótékony hatásairól. Nemzetközi konferenciákon és az aktuális és legfrissebb ismeretek és kutatások folyamatos figyelésével és kollégáimmal való kapcsolattartáson keresztül hiteles információkkal bővítem tudásom. Erre ösztönzöm mindazokat, akik velem és tőlem tanulják az aromaterápiát. Vallom, hogy a holisztikus szemlélettel történő gondolkodással nagyobb eredményt lehet elérni az alternatív gyógyászat terén.

A mai globalizált világban az internet rengeteg információval látja el az embereket, de jól meg kell nézzük, hogy mit olvasunk. Célom, hogy hiteles és érdekes információkkal lássam el az aromaterápia,az illóolajok és az illatok világáról érdeklődőket.

2015-ben egy lelkes, az aromaterápia iránt elkötelezett csapat tagjaként megalapítottuk az Aromaterapeuták Magyarországi Egyesületét, amelynek első elnökeként két évig támogattam az aromaterápia ügyét. Büszke vagyok rá, hogy leköszönésem előtt megszervezhettem az első magyarországi aromaterápiás konferenciát.

 

Hazai és nemzetközi szakmai tagságok: AME (Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete) szakmai tag, IFPA (International Federation of Professional Aromatherapists) nemzetközi szakmai tag.

Jade több mint 25 éve lelkes támogatója, oktatója és úttörője az aromaterápiának. Tevékenységével nem csupán az ügyfelei és tanítványai életét tette gazdagabbá de az oktatási standardok kidolgozásával nagyban hozzájárult az aromaterápia elfogadtatásához és az alternatív gyógyászat egészségügybe történő integrálásához.

Amy 2001-ben lett okleveles aromaterapeuta. Immár 17 éve tanít, terméket fejleszt és tanácsadóként támogatja a bio kozmetikai ipar több vállalkozását.    

0