top of page
IMG_20220409_115616_BotanikalPerfume_03.jpg

BOTANIKAI PARFÜMKÉSZÍTŐ WORKSHOP

BOTANIKAI PARFÜMKÉSZÍTŐ WORKSHOP

Valljuk, hogy a szintetikus illatok és kozmetikumok korában létezik egy olyan, érzékeny orrú és lelkű közösség, aki kíváncsi a természetes illatokra, azok aromaterápiás hatására és nem utolsó sorban, szeretné elsajátítani a botanikai parfümkészítés alapjait.

Nekik szól ez a kétnapos workshop, ahol olyan témákat érintünk, mint

  • a parfümtörténelem,

  • az illatok nyelve,

  • a szaglás működése

  • és persze a keverési gyakorlatok.

A kötetlen önismereti játékok során észrevétlen kapcsolódik majd a képzelőerőnk és kreativitásunk a parfümkészítés izgalmas folyamatába, hogy a tanfolyam végére kezünkben legyen saját énünk pár csepp esszenciája.

Az elveszett illatok nyomában...

Továbbra is valljuk, hogy a szintetikus illatok és kozmetikumok korában létezik egy olyan, érzékeny orrú és lelkű közösség, aki kíváncsi a természetes illatokra, azok aromaterápiás hatására és nem utolsó sorban, szeretné elsajátítani a parfümkészítés alapjait. Nekik hirdetünk most egy kétnapos workshopot, ahol olyan témákat érintünk, mint a parfümtörténelem, az illatok nyelve, a szaglás működése és persze a keverési gyakorlatok. A kötetlen önismereti játékok során észrevétlen kapcsolódik majd a képzelőerőnk és kreativitásunk a botanikai parfümkészítés izgalmas folyamatába, hogy a tanfolyam végére kezünkben legyen saját énünk pár csepp esszenciája.

 

 

A workshop tartalmazza a negyvenoldalas, színvonalas munkafüzetet, melyben a megtalálható a workshop anyaga, a parfümszórót és a parfüm roll-ont, melybe a résztvevők által maguknak készített parfümkeverék kerül majd a legjobb minőségű illóolajok és abszolútok használatát, valamint a keveréshez szükséges eszközöket.

Résztvevők véleményei

„A múlt hétvégén egy igen különleges illat utazásban volt részem. Lipovszky Csenge (Scent Poetry) a parfümök világába kalauzolta az orrunkat. Hollódi Gergő (Aroma Botanica Aromatherapy) pedig gyakorlati és elméleti tudásunkat mélyítette el. Így hangozna a száraz és rövid leírás.

 

A történet azonban ennél árnyaltabb. Parfüm történelem, illat komponensek kiszagolása, asszociációs játékok, elképesztő csoport dinamika és jótékony önismereti utazás... ez is mind-mind belefért a két napba. Csenge és Gergő összeszokott párost alkotva bábáskodta végig, amíg mindannyian életre hívtuk saját botanikai parfümünket.

 

Amíg az általam készített üvegcsében összeérnek az illatok, addig a lelkemben is érlelődik ez a szép tapasztalás, amiben részem volt.

 

Önfeledt játék, nyitottság, új ablakok szélesre tárása - nekem ezeket is hozta a múlt hétvége. Szívből ajánlom ezt a programot azoknak, akik engedik, hogy lelküket megérintsék az illatok!"

Sage Femme

Pánczél Orsi

„Csodás bevezetés volt finoman érintve a parfüm történetét összekötve illatemlékekkel, és konkrét parfümök szaglászásával és a grand finálé a saját botanikai parfüm elkészítése. Aminél különösen fontos volt Gergő szakértő figyelme, ami nem csupán az illatokra és illóolajokra terjed ki, hanem segít eljutni az ötlettől, inspirációtól az kész illatkompozicióig. Esetemben, vizuális típus vagyok, a képtől, magamon átlépve, a végső szinergiáig. Számomra ez a workshop az első, legfontosabb lépés volt egy illatokban gazdag élet felé.”

Gyurkovics Zita, Mar Galliti

Botanical Skincare

„A workshop igencsak szépen fel van építve. Az első nap kellőképp felkészít a másodikra. Részleteket direkt nem írok, legyen meglepetés. Csenge és Gergő figyelmes mindenkire, a témába profin vezet be és játékosan. Aki teljesen kezdő, annak igencsak nagy lendületet tud adni, ahhoz, hogy felfedezze tudatosan az illatokat és aki már jártas, annak is sok új nézőpontot nyújt.”

Fodor   Gábor

„Az illatok egy másik dimenzióba repítettek minket azon a napon, mi nagyon jól éreztük magunkat. Alaposan kidolgozott tananyagot kaptunk a tanfolyamhoz és egy igazán jól alkalmazható parfüm keverési technikát tanultunk meg.”

Horváth Sándor és Baglyos Annamária

Oshadhi Hungary

A workshop ára

125.000 Ft (áfamentes)

A következő workshop időpontja

2024. november (szombat-vasárnap)

a pontos dátum az Aroma Botanica Facebook és Instragram oldalán illetve a Scent Poetry Facebook és Instagram oldalán kerül kiírásra! Figyelje mindkét csatornát :)

Helyszín: Budapest 1034, San Marco u. 49.

Jelentkezni korlátozott számban: 

+36 20 960 4393

aromabotanica@gmail.com

+36 20 342 1232

csenge.lipovszky@gmail.com

alatti elérhetőségeken lehet.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page