Növényi kivonatok

Növényi kivonatok Leírás elrejtése

A Fragrant Earth abszolútok kizárólag természetes növényi alapanyagok felhasználásával készülnek, míg számos olcsó, a piacon kínált abszolútot szintetikus összetevőkkel, más természetes hígítókkal, olcsó növényi eredetű összetevővel kevernek. Az ibolya abszolútot például gyakran spenót kivonattal hígítják. A kizárólag 100%-ban természetes és tiszta alapanyagból készített abszolútok ugyan nem olcsók, viszont sokáig tartanak és igen erőteljesek. A Fragrant Earth abszolútok minősége kiállja a próbát, legyen szó parfümkészítésről, bőrápolásról, pszichoterápiás aromaterápiáról vagy állatgyógyászatról.

Az abszolútokat – növényi kivonatok – az alapanyagból oldószeres eljárással vonják ki. A kivonáshoz szerves oldószereket vagy CO2-t (ezt nevezik szuperkritikus kivonásnak) alkalmaznak. A kivonás során a növényi anyagból a benne található klorofill, egyéb növényi viaszok és további illatanyagok is kioldódnak. Ennek köszönhető, hogy a kivonat sűrűbb, viszkózusabb és színgazdag. A kivonás első fázisának eredménye, az ún. konkrét. A második fázisban az illatanyagok kivonását alkohollal végzik, ez a végtermék az abszolút. Az abszolútok nem illóolajok, így érdemes máshogy használni őket.

Az abszolútok kiemelten koncentrált illatanyagok, amelyeket illatos virágokból, faanyagokból gyökerekből és gyantákból oldószeres módszerrel vonnak ki. A szerves oldószert a kivonás után maradékmentesen kimossák, így tiszta és természetes minőséget kapunk. Noha az abszolút kis mennyiségben tartalmaz illóolajokat, azonban rengeteg egyéb illatmolekulából áll össze.

Az abszolútokat elsősorban a parfümipar számára készítik. Manapság a legtöbbjük félig szintetikus vagy teljesen szintetikus anyag. A Fragrant Earth abszolútok azonban teljesen természetes, azaz a természet valódi illatait kínálják számunkra. Az abszolútoknál nincs javasolt előírás, mint az aromaterápiában, hogy ennyi meg ennyi cseppet adjunk adott mennyiséghez. A hígítás csak a használó orrán, a kívánt intenzitáson múlik. Az aromaterápiával foglalkozó cégek gyakran az abszolútokat hígított formában kínálják, így a vásárló túl sokat fizet minimális mennyiségért. A Fragrant Earth abszolútok eredeti koncentrált formájukban kerülnek a fiolákba, ezért a vásárló saját maga döntheti el, hogy mennyit és mikor használ belőlük. Csupán kis mennyiségű abszolút hordozóba helyezve és három hétig ‘érlelve’ csodálatos illatokat produkál! Az illat, aroma az idő előrehaladtával kibontakozik.