Illóolajok

Palo Santo (Bursera graveolens (Kunth) Triana & Planch.
vad

Palo Santo (Szent fa) illóolaj 5 ml

Ár: 10.995 Ft Nettó ár: 8.657 Ft

A Palo Santot egyrészt hagyományos gyógyításra használják, másrészt energetikai jelentőségéért. Az Ayurvéda masszázsterápiában egyensúlyt (equilibrium) jelent, hiszen képes a csakrákat szabályozni, kalibrálni. A Palo Santo illóolaja nagyszerűen enyhítheti a migrénes panaszokat, a fejfájást és stresszt, pánikrohamok megelőzésében is hasznos lehet.

3 db készleten
Gyártó: Aroma Botanica

Termékleírás

Történelmi háttér:

A Bursera graveolens (Kunth) , spanyol hétköznapi nevén a Palo Santo, vagyis ‘szent fa’ – csakúgy mint a tömjén és a mirha – a balzsamfafélék (Burseraceae) családjába tartozó lombhullató fa, amely Peru és Ecuador trópusi száraz erdőségeiben őshonos. A fa gyorsan nő és jellemzően a köves területeket kedveli. A kifejlett fák a 8-25 méteres magasságot is elérik. Törzsének vastagsága 30-50 centiméter. Levelei összetettek, kérge sima és szürke, a fehér vágásokból és repedésekből gyantát csorgat magából.

Az inkák a faanyagot ősi idők óta spirituális és védelmező ereje miatt használták, a gyantát sebfertőtlenítésre, szájfertőzések gyógyítására.

Előállítása:

A mi általunk forgalmazott Palo Santo egyenesen az őserdőből érkezett. Fontos szempont, hogy az illóolaj előállítására kizárólag a vadon begyűjtött és már halott fák anyagát és a lehullott, száraz ágakat használják fel, ezzel védik a vadon élő populációt. Az egy élősködő által halálra ítélt fák anyagában az illóolaj idővel átalakul, így a frissen gyűjtött alapanyagból készített olaj teljesen más összetételű, illata és összetétele más Palo Santoéval nem hasonlítható össze. Az olaj előállítását a helyi kormányzati szervek ellenőrzik, az illóolaj előállításához a már-már védett státuszú élő növényt nem használja fel az előállító.

Terápiás alkalmazás:

A Palo Santo illóolaja nagyszerűen enyhítheti a migrénes panaszokat, a fejfájást és a stresszt, és pánikrohamok megelőzésében lis hasznos lehet. Összetételének köszönhetően a bőrön fertőtlenítő és tápláló hatást fejthet ki, ami nem meglepő, hiszen kiváló antibakteriális és antivirális hatású, emellett a sejtregeneráló folyamatokat is támogatja. A légúti panaszok esetén kiváló segítség lehet mint légúttisztító, enyhe köptető. Izomfájdalmakra készült keverékekhez kiváló.

Energetika:

A Palo Santot egyrészt hagyományos gyógyításra használják, másrészt energetikai jelentőségéért. Az Ayurvéda masszázsterápiában egyensúlyt (equilibrium) jelent, hiszen képes a csakrákat szabályozni, kalibrálni. A belső békét és nyugalmat támogatja, önvizsgálatra ösztönöz. Depresszió esetén felemel, euforikus, agitált állapotokban pedig megnyugtat. A Palo Santo olaja segíthet, hogy a félelmeken átlendüljünk. Egyes vélemények szerint az olaj a bőrön egy ‘spirituális filmréteget’ képez, amely a bennünk rejlő és a testünk által keltett elektromágneses tér pozitív energiáit erősíti, így erősíti az aurát, amelyet az idegrendszer megfelelően felvehet és a negatív energiákat gyengítheti.

Jól keverhető:

szantálfa, copaiva, tömjén (Boswellia carterii), indiai citromfű

  • Fenntartható forrás
  • Vadon gyűjtött

További információk

Súly 40 g
Méretek 3 x 3 x 8.2 cm
Latin név

Bursera graveolens (Kunth) Triana & Planch.

Család

Balzsamfélék

Latin család

Burseraceae

Felhasznált növényi rész

Faanyag

Kivonási eljárás

Desztilláció

Összetétel

Ketonok, Monoterpének

Alapanyag

Vadon gyűjtött, Fenntartható forrás

Bőrpanaszok

Bőrfertőzések, Gyulladáscsökkentő, Hegkezelés

Egyéb alkalmazás

Fejfájás, Légfertőtlenítés, Rovarűzés

Idegrendszeri panaszok

Depresszió, Félelmek, Migrén, Sokk, Stresszoldás, Szorongás

Immunrendszeri panaszok

Immunerősítés

Légúti panaszok

Felső légúti fertőzések, Köptetés, Légzéskönnyítés

Parfüm illatosztály

Fás, Szakrális

Illatprofil

Balzsamos, Citrusos, Édeskés, Fás, Földes, Gyantás

Illatjegy

Szívjegy

Test-lélek-szellem

Fa (törzs)

Termesztési mód

Vadon gyűjtött

Származási ország

Ecuador

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “Palo Santo (Szent fa) illóolaj 5 ml”

Érdekelhetnek még…

Tömjén illóolaj 5 ml 1 5.775 Ft

Tömjén illóolaj 5 ml BIO

Tiszta, friss, földes, fás, gyantás illatú illóolaj, amely gyulladásgátló, antiszeptikus, köhögéscsillapító, balzsamos, immunerősítő hatású.

Sajnáljuk a termék jelenleg nincs raktáron.