Hasznos linkek

Aromaterápiás nemzetközi szervezetek

Alliance of International Aromatherapists (AIA) http://www.alliance-aromatherapists.org
Az AIA gyorsan növekedő, független és nemzetközi tagokat is számláló nonprofit szervezet. Az AIA tudományos munkákra, valamint hagyományos ismeretekre támaszkodva kínál az aromaterápia felelős használatát bemutató oktatási programokat. A szervezet célja a nagyközönség, oktatók, kutatók, egészségügyi dolgozók, általánosságban pedig az iparág és a média támogatása és információval történő ellátása.

National Association for Holistic Aromatherapy (NAHA) www.naha.org
A NAHA oktatási nonprofit szervezet, amely célul tűzte ki az aromaterápia és annak egészségmegőrző, egészségjavító szerepének szélesebb körben történő népszerűsítését. A NAHA aktívan munkálkodik az aromaterápiás oktatás szinvonalának növeléséért, valamint a fontosnak tartja hogy a nagyközönség is megismerkedhessen a valódi, terápiás-szintű aromaterápiával és annak hatékony és biztonságos használatával a mindennapokban.

The International Federation of Professional Aromatherapists (IFPA)http://www.ifparoma.org/

AzIFPA-t azzal a céllal hozták létre, hogy egyesítsék az Egysült Királyságban tevékenykedő aromateraputákat és erősítsék a nagyközönség irányába az alternatív terápiák elfogadtatását. Eredetileg az IFA és az IFPA eg yszervezetté olvadt volna de véül külön végzik tevékenységüket. Ai IFPA erő japán és kínai szrnyszervezeteket hozott létre.

The International Federation of Aromatherapists (IFA) http://www.ifaroma.org
Az IFA a legrégebbi aromaterápiával foglalkozó nonprofit szervezet (1985), amely missziójának tekinti az egészég és egészséges élet, az illóolajokkal kapcsolatos etikus tudományos kutatás és az aromaterápia haladó, professzionális oktatásának népszerűsítése és támogatása.

Aromaterápiás szakfolyóiratok (angol nyelven)

The International Journal of Clinical Aromatherapy (IJCA) www.ijca.net
Az IJCA az illóolajokkal kapcsolatos kutatások, oktatás és információk szakfolyóirata. A klinikai aromaterápiáról és az illóolajtartalmú gyógykészítményekről olvashatunk a kiadványokban. Az IJCA kifejezetten terapeuta-központú, valóságos és bizonyított kutatásokra támaszkodik a szakmai szempontokat figyelembe véve. Minden egyes cikk szakmailag lektorált (‘peer reviewed’) és ahol lehetséges megfelelő irodalmi referenciákkal alátámasztott. A szerkesztők csapata az illóolajok területén elismert szakemberekből áll.
email:  editorijca@club-internet.fr

Vitadanzare www.vitadanzare.com
A Vitadanzarel Ezine negyedévente megjelenő e-formátumú folyóirat, amely a természetes illóolajokkal kapcsolatos újdonságokat, kutatási eredményeket és cikkeket közöl a világ minden tájáról.
email:  info@vitadanzare.com

Aromatherapy Today www.aromatherapytoday.com
Az ATT nemzetközi aromaterápiás szakfolyóirat. Olvasói között aromaterapeutákat, egészségügyi dolgozókat, alternatív gyógyászattal foglalkozókat, diákokat találunk, de olyanoknak is szól akiket egyszerűen csak érdekel a téma. A szaklapot mára már a legtöbb alternatív gyógyászatot oktató iskola könyvtárának a polcain is megtaláljuk, és referenciakiadványnak számít mind oktatók, mind diákok számára. A nemzetközileg elismert és ismert szerzők cikkei mellett gyakorlati információkat, tudományos eredményeket, esettanulmányokat és meghökkentő témájú irásokkal tűzdelt cikkeket is olvashatunk.

Aromatherapy Thymes www.aromatherapythymes.com
Negyedévente megjelenő szaklap cikkekkel és interjúkkal az illóolajokról, mint holisztikus egészségmegörző, a háztartásban, az étkezésben és a szépségiparban használatos természetes alternatív eszközök gyakorlati használatáról,. Egy gyorsan növekvő iparág nem hagyományos szaklapja. Kiemelt témák: illóolaj lepárló cégek, holisztikus szemléletű iskolák és tanfolyamok.